Továbbra is zárva marad a szolnoki Tisza Szálló és a gyógyfürdője is

Megosztás

Tavaly év végén nyitott ki újra a szolnoki Tisza Szálló gyógyfürdője, amit nagyon vártak már a szolnokiak. Aztán pár nap után úgy, ahogy volt, be is zárt a fürdő. Az ok: a megnövekedett víz- és csatornadíj. Remélték, hamar megoldódik a helyzet, de most újabb,távolabbi nyitási időpont látott napvilágot.

Nagy öröm volt a szolnokiaknak, hogy ismét kinyitott a Tisza Szálló gyógyfürdője az év végén. Kicserélték a szivattyút, ami lehetővé tette azt, hogy ismét kinyithassák a közkedvelt fürdőt, illetve ismét folyt a gyógyvíz a közkifolyóból a szálló oldalában. 

Aztán januárban be is zárt minden, még a szálloda is.  Amint akkor megtudtuk, mindez a horribilis összegre nőtt víz- és csatornadíjak miatt történt, illetve a szállodát amúgy is mindig ilyen időszakban csinosítják, az pedig azért zárt be.

Amikor a vezetéssel beszéltünk, akkor azt mondták, tárgyalnak a vízművekkel egy méltányosabb vízdíj érdekében. Ennek függvénye lehet a fürdő újranyitása, amit szerettek volna mielőbb megtenni. Valamint azt mondták, február végéig zárva lesz a szálloda is.

Úgy tűnik, egyrészt a VCSM-mel a tárgyalás nem vezethetett eredményre, másrészt a felújítás is húzódhat, mert most a szálloda arról adott tájékoztatást a honlapján, hogy továbbra is zárva maradnak.

Mint írták:

“Szállodánk és Gyógyfürdőnk átmenetileg 2024.május 31-ig zárva tart! Megértésüket Köszönjük!”

Mint a szálloda vezetésétől megtudtuk, Szalay Ferenc polgármesternek is jelezték, hogy miért vannak bezárva. A város vezetője elmondásuk szerint ezt tudomásul vette.

A probléma azért van, mert a vízdíj  köbméterenként 260 forint plusz áfáról felment 886 forint plusz áfára. Kiszámolták, csak a fürdő esetében ez napi (!) 300 forint költséget jelentene, és akkor még a szálloda fogyasztásáról nem is beszéltek. Ezt képtelen lennének kigazdálkodni.

Elhangzott az a mondat is, hogy ha hajlandó lenne valaki a szállodát megvenni, akkor azzal készséggel tárgyalnának. A kínai tulajdonosok nyitottak bármilyen tárgyalásra, ahogy eddig is azok voltak, csak nem kereste senki őket.

Vagyis tovább tarthat a szálloda kálváriája, és ki tudja, április 1-én is mi lesz majd.

Kapcsolódó cikkek